12 Mart 2012 Pazartesi

Çocuklar ve Yetişkinler için ingilizce

    Bu yazımızda sizlere ingilizce öğrenme yöntemlerinden bahsedeceğim.Bunun başında sizlere bazı siteleri önererek çalışabileceğiniz güzel yerler keşfetmeniz de yardımcı olacağım.
    Öncelikle sizlere tavsiyem ingilizcenin dilbilgisi olmadan olmayacağı önyargınızı yıkmanız. Tabi ki dilbilgisi önemli ama ondan daha önemli olan kulağınız ve konuşmanız.Bunun için bol miktarda kelime ezberlemeye ihtiyacımız var.
   Kelime ezberlemenin güzel bir yöntemi de filim seyretmek.Çizgi film veya normal filmler ile aklımızda kelimelerin kalması mümkün. tabi başlangıç seviyesinde isek daha basit çizgi filmlerden başlamakta yarar var. Fazla bir şey anlamadan filim izlemek biraz can sıkıcı olsa da, sizlere sıkın dişinizi demek zorundayım.Tabi ki izlerken arada hoşunuza giden kelimeleri cümleleri not edin.Bir kaç ay sonra kendiliğinden anlamaya başlayacağınızdan eminim.


     Youtube'un faydalı yayınlarını kullanmamız bizim işimizi kolaylaştıracak. Barış arkadaşımın önerdiği bir adrese baktıktan sonra sizler için bir kaç faydalı adres keşfettim.Bu adreslerden alt yazılı şekliyle filmler izleyebilir ingilizce çalışabilirsiniz.

     Çocuklar için çizgi filimler-hikayeler :
    Alıştırma yapmak isteyenler için alt yazılı komedi videoları:

    Bir iki ders izlemek isteyenler için:





    Dilbilgisi
    Alt yazılı ingilizce Şarkılar:

   Yararlı olması dileğiyle...

                                                                                                                                                 Şahin Yaral

1 yorum: